BALE ANASANAT DALI ÖĞRENCİSİNE ALTIN MADALYA ÖDÜLÜ!

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bale Anasanat Dalı mezunu Ankara Devlet Opera ve Balesi Bale Sanatçısı Özge Onat ve Bale Anasanat Dalı Lisans 4. sınıf öğrencisi Ankara Devlet Opera ve Balesi Bale Misafir Sözleşmeli Bale Sanatçısı İlhan Durgut 22-28 Mart tarihleri arasında İtalya'nın Spoleta şehrinde düzenlenen Uluslararası Dans Yarışması'ndan altın madalya kazanmışlardır. Bu yıl 25'ncisi düzenlenen bu prestijli yarışmada dünyanın pek çok ülkesinden gelen dansçılarla yarışan Özge Onat ve İlhan Durgut bugüne kadar Türkiye'yi temsil eden ilk dansçılar olmuşlardır. İtalya'nın dünyaca ünlü dansçı ve koreografı Alberto Testa'nın jüri başkanlığını yaptığı yarışmanın bu seneki jüri üyeleri arasında geçtiğimiz sezon Zorba balesinde gösterdiği üstün etkinlikle Ankaralıların kalbini kazanan dünyanın sayılı dansçılarından İrek Mukhamedov ve Ankara Devlet Opera ve Balesi dansçı ve koreografı Saadet Zeynep Sunal da yer aldı. İki başarılı dansçıya 3 Nisan Cuma günü saat 11.00'de DOB Genel Müdür Vekili Selman Ada birer plaket sunmuş ve teşekkür etmişlerdir.

Dansçılarımızın gösterdiği üstün başarılarından dolayı kendilerini kutluyoruz!

Doç.Dr.Selçuk Göldere
Bale Anasanat Dalı Başkanı